Puna sala ljudi, a klima ne radi

1 min čitanja
Puna sala ljudi, a klima ne radi
Tako je već duže vreme, foto:ProkupljePress.com

“Evo jedne kritike na gradske službe u čije vršenje vlasti sudeluje i partija kojoj pripadam (Zavetnici). Poučen ranijim iskustvom znam da jedino kritika deluje blagotvorno. Ako se već žrtvovala volјa birača i čast članstva zarad dobrobiti svih građana onda nastavlјam u tom duhu.

Naime, sinoć su u Domu kulture održana dva koncerta KUD “Toplica”, što je za pohvalu jer doprinose razvoju dece i čuvanju tradicije. Ali na razočarenje svih posetilaca, a kasnije sam saznao i same dece koja su učestvovala, u zgradi koja nas je toliko koštala nije radila klimatizacija. Da li nije uklјučena ili nije u funkciji to ne mogu sa sigurnošću tvrditi, ali je sramota da prepuna sala naroda bude zadihtovana na jučerašnjih 35 stepeni Celzijusa. Deca su kasnije izjavila da je jedino bila rashlađena muška svlačionica, dok je osećaj u delu rezervisanom za devojčice bio više kao u sauni. Apelujem na nadležne da u koliko je ovo greška, više se ne ponovi. U koliko je pak namera da se onda zapitaju da li bi pustili svoju decu pod ovakvim uslovima”, napisao nam je Dragan R. Momčilović.

Mi smo pitali u Domu culture u čemu je problem I rečeno nam je da je istina da klima nije radila, jer postoji problem u samom sistemu, od početka.

-Kada su obavljani građevinski radovi, nije nešto urađeno kako treba. Ove godine nismo i nemamo para da rešimo taj problem- rečeno nam je u Domu kulture “Radivoj Uvalić Bata” Prokuplje.