A gde je znak? Krijemo ga!

2 min čitanja
A gde je znak? Krijemo ga!
Može da bude i nagradno pitanje, pronađi znak! Foto:čitalac

Pešačka staza ka obe Draganje i selima na tom potezu potpuno je obrasla u šiblje, te je bukvalno nemoguće njome proći. I znak koji postoji, ne postoji, jer je pokriven šibljem.

-Pre dva dana prolazio sam ka Draganji i stao da uslikam onu pešačku stazu koju ljudi koriste na putu do grada... Napravili stazu a zmijarnik težak! Pola staze prekrilo rastinje... Ako imaš volje objavi na stranici pa se možda neko i udostoji da pošalje dva trimera i srede to... Mene bi bilo strah da prođem a ne decu. Levo jure kola a desno zmijarnik – komentar je jednog našeg čitaoca.

Ovaj deo je i super!Foto:čitalac

I sam pružni prelaz na kojem su se ranije stalno događale nesreće, a na sreću voz više ne prolazi, je potpuno zapušten.

Drugi nam je poslao znak, koji se nazire, a treba da se vidi. I to ne tamo na toj stazi, zabačenoj očigledno za nadležne, nego ispred mosta na reci Toplici, na samom skretanju.

I zaista, ovim potezom se često kreću deca, barem dva puta dnevno, ka školi i u povratku, ali sem građana, izgleda da niko od nadležnih ne prolazi, jer da ide, videli bi da ovo nije bezbedno i da je red da se barem pokosi.

Za održavanje javnih površina u gradu zaduženo je koncesionarsko preduzeće “Demetra RB” koje po potpisanom ugovoru, prima iz budžeta grada 55 miliona dinara za održavanje javnih površina. Doduše prošle godine su primili, kako smo već pisali, 84,5 miliona, dakle “malo više”, ali ajde, da ne cepidlačimo.

Ugovor između “Demetra RB” i Grada Prokuplja obiman, a primena diskutabilna
Prema koncesionom ugovoru koji je Grad Prokuplje sklopio sa beogradskim preduzećem “Demetra AB” , odnosno ćerke firme “Demetra RB” a koji smo dobili nakon Zahteva za pristupu informaciji od javnog značaja, za održavanje javnih površina zapravo godišnje plaćamo 55 miliona dinara u osnovi, ne računajući naknadni novac koji se da ovom